Дисертант

Круглякова Віра Володимирівна

Тема

Управління інноваційним потенціалом суб’єктів господарювання харчової промисловості України

Дата захисту

30.05.2018

Місце праці

Львівський національний університет імені Івана Франка

Науковий керівник

Доктор економічних наук, доцент Юринець Зорина Володимирівна, Львівський національний університет імені Івана Франка, професор кафедри менеджменту

Кафедра, де виконана дисертація

Анотація

Дисертацію присвячено розкриттю теоретико-методичних основ та розробці практичних рекомендацій щодо управління інноваційним потенціалом суб’єктів господарювання харчової промисловості України.

З’ясовано економічну сутність, структурні складові та чинники впливу інноваційного потенціалу. Розкрито інноваційний потенціал на усіх рівнях національної економіки й запропоновано власний підхід до визначення управління інноваційним потенціалом суб’єктів господарювання. Удосконалено структурно-логічну модель процесу управління інноваційним потенціалом суб’єктів господарювання харчової промисловості.

Розроблено науково-методичні положення стосовно формування та вибору стратегії розвитку суб’єктів господарювання харчової промисловості на основі запропонованої матриці інноваційного потенціалу й мотивації щодо реагування на конкурентну ситуацію, що має практичне застосування в контексті управління інноваційним розвитком суб’єктів господарювання та дає змогу підвищити якість ухвалення управлінських рішень, пов’язаних з ефективністю використання інноваційного потенціалу суб’єктами господарювання.

Запропоновано напрями підвищення ефективності управління інноваційним потенціалом на усіх рівнях господарювання на основі послідовно-паралельного підходу до управління. Подано пропозиції щодо підвищення ефективності управління інноваційним потенціалом суб’єктів господарювання завдяки розвитку державно-приватних відносин у харчовій промисловості. Обґрунтовано можливості зменшення енергозатратності продукції для суб’єктів господарювання харчової промисловості на підставі енергозбереження.

Ключові слова: інноваційний потенціал, управління інноваційним потенціалом, інноваційний розвиток, інновації, інноваційна активність, інноваційна політика, харчова промисловість, суб’єкти харчової промисловості

Опоненти

Офіційний опонент:Доктор економічних наук, професор Алєксєєв Ігор Валентинович, Національний університет “Львівська політехніка”, завідувач кафедри фінансівЗавантажити відгук

Офіційний опонент:Кандидат економічних наук, доцент Юркевич Оксана Миколаївна, ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана”, доцент кафедри інвестиційної діяльностіЗавантажити відгук

Файл дисертації

Файл автореферату