В Університеті презентували програму Міжнародного фонду “Відродження”

«Міжнародний фонд «Відродження» є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Фонд засновано фінансистом і філантропом Джорджем Соросом. Наша місія – розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей», – зазначила керівник Західноукраїнського представництва Фонду Оксана Дащаківська під час зустрічі зі студентами Львівського національного університету імені Івана Франка 24 вересня 2015 року. Оксана Юріївна представила програмні ініціативи Фонду, зосередивши увагу на актуальних конкурсах, зокрема для студентів та аспірантів Університету.

Про історію заснування й розвитку ГО «Європейський діалог» розповів керівник аналітичної групи Олександр Софій: «Ідея створення організації ґрунтувалася на необхідності підтримки ініціатив, спрямованих на зміцнення толерантності і кращого розуміння процесів європейської інтеграції, встановлення партнерських відносин між організаціями громадянського суспільства як в Україні, так і за її межами. ГО «Європейський діалог» – центр компетенції системних змін для сталого регіонального розвитку за допомогою громадських ініціатив, встановлення партнерських відносин між громадами, неурядовими організаціями та органами місцевого самоврядування як всередині України, так і за її межами».

Олександр Софій зосередив увагу на стратегічних цілях та пріоритетах діяльності організації, а також окреслив тематичні напрями роботи інтернів: «Йдеться передусім про міжнародну технічну допомогу і транскордонну співпрацю, реформу місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, розвиток організаційних та аналітичних спроможностей ГО «Європейський діалог».

Детально про програму стажування студентів вищих навчальних закладів на базі аналітичних центрів розповів менеджер із комунікацій ГО «Європейський діалог» Дмитро Посипанко.

Варто зазначити, що «Європейський діалог» є одним із восьми аналітичних центрів, на базі яких студенти й аспіранти зможуть пройти стажування.

Нагадаємо, що відбір учасників програми відбуватиметься на конкурсній основі. Мета конкурсу – залучення випускників вищих навчальних закладів до роботи аналітичних центрів; популяризація роботи аналітичних центрів та практики аналітичних досліджень серед випускників вищих навчальних закладів; залучення нового покоління аналітиків до роботи аналітичних центрів; популяризацію практики стажувань студентів на базі неурядових організацій.

Навчальна програма стажування студентів вищих навчальних закладів на базі аналітичних центрів триватиме з жовтня 2015 року по червень 2016 року й складатиметься з наступних компонентів:

– тренінгової програми з організаційного розвитку, менеджменту аналітичних центрів та аналізу політики;

– короткотермінового навчального візиту до європейських аналітичних центрів.

Інтерни отримуватимуть стипендію, а найкращі стажери матимуть можливість працевлаштуватися на базі аналітичних центрів – партнерів Міжнародного фонду «Відродження».

Заповнити аплікаційну форму можна на сайті Міжнародного фонду «Відродження».

http://www.irf.ua/grants/contests/konkurs_ttdi_students_internship/

Просимо всі документи, необхідні для участі в програмі, надсилати не пізніше 23.59 09 жовтня 2015 року за адресою golota@irf.kiev.ua.

Заявки, надіслані пізніше вказаного терміну, розглядатися не будуть.

Світлини: Олега Вівчарика Більше фото